Croy Marchigiana rund

Croy Marchigiana – Lekker diervriendelijk!

Het Marchigiana rundvee is een vleesveeras dat ontstaan is tijdens de Romeinse periode in Italië. Ze groeien snel en hebben een witte kleur met een zwarte staartpunt en zwarte neus. De kalfjes worden zonder problemen geboren. In het begin zijn ze bruin en na twee maanden worden ze wit. Het Croy Marchigiana rund staat bekend om haar rustige, plezierige karakter en de hoge kwaliteit van het vlees.
Dat zijn precies de redenen waarom we op Croy gekozen hebben voor dit ras.

Diervriendelijk

De Marchigiana´s leven op de Croy Hoeve midden op Landgoed Croy. In de zomer hebben de dames en heren 10 hectare grond tot hun beschikking. In de winter staan ze in een heerlijke stal, waar hun bedjes 2 keer per dag opgeschud worden en ze hele dag gezelschap hebben. De kalfjes mogen lekker bij hun moeder blijven zodat ze groot en sterk kunnen worden van haar melk en een goede opvoeding krijgen en ’s avond gaan de lichten uit zodat ze een normaal dag- en nachtritme hebben.

Proef het goede leven van Croy in het Marchigiana vlees

Ze hebben heel weinig krachtvoer nodig om goed te kunnen groeien. Door de juiste voeding en levensomstandigheden en het nauwkeurig fokken van de dieren houden we een gezonde, sterke kudde. Doordat ze op een natuurlijke wijze groeien, onder diervriendelijke omstandigheden, heeft het vlees een bijzonder karakter. Dit komt het dierenwelzijn ten goede maar ook het malse Marchigiana vlees wat geserveerd wordt in de Croy Restaurants.

Uitstekende kwaliteit en cholesterol arm vlees

Gezond voer en een goed leven is van groot belang voor gezonde, sterke runderen en draagt bij aan de smaak van het Croy Marchigiana vlees. Het vlees heeft een laag vetpercentage en is van een uitstekende kwaliteit. Het is zeer mals en fijn van draad. De smaak is uitstekend doordat het Marchigiana vlees licht gemarmerd is. Ook is het vlees cholesterolarm.

De schijf van Croy

Het Croy Marchigiana rund heeft een diervriendelijk leven gehad. Zo heeft het rund een beter leven en is het vlees extra vol van smaak. Daarom vind je het terug op de Schijf van Croy en dus op onze menukaart.
Dat noemen wij: Beleef de Smaak van Croy!

Kijk voor meer informatie op de website van de Croy Hoeve.

Terug