Duurzame vis

Duurzame vis

We vinden het belangrijk om te weten dat de vis die op de menukaart van De Smaak van Croy op een duurzame manier gevangen is. We proberen zoveel mogelijk duurzaam gevangen vis in te kopen. De meeste vis op de menukaart is groen. Deze vis is niet overbevist of wordt zorgvuldig gekweekt, met minimale schade aan de natuur. In de nabije toekomst streven we ernaar om zoveel mogelijk blauwe of groene vis te serveren.

Vis is goed voor de gezondheid

Vis is goed voor de gezondheid. Visvetzuren zijn goed voor hart en bloedvaten. Daarom is het advies van het voedingscentrum om 2 keer per week vis te eten, waarvan minimaal 1 keer vette vis, zoals de zeevis; makreel of zalm.

De visvangst zorgt tegelijkertijd voor natuur- en milieuproblemen. Er is overbevissing, bijvangsten zijn groot en zeebodems worden aangetast. Ook kweekvis zorgt voor milieubelasting. De VISwijzer helpt te kiezen voor duurzaam gevangen vis.

De Schijf van Croy

Duurzame vis staat op de Schijf van Croy en daarmee op onze menukaart. De goede vangst van de zeevis proef je terug in deze visgerechten. Je kunt de vis die op een duurzame manier gevangen is herkennen aan onderstaande icoontje:
icoon-medium

En dat noemen wij: Beleef de Smaak van Croy!

Kijk voor meer informatie op de website van Goede Vis.