Heyde Hoeve Varken

Heyde Hoeve varken – Het meest duurzame en lekkerste varken!

Het Heyde Hoeve varken is een modern Duroc varken. Het is een kruising van de Jersey Red en het oudere Duroc uit New York. Op de Heyde Hoeve hebben ze hun eigen kruising. De meeste varkens zijn roze maar zo af en toe zit er een nestje roodbruine biggetjes bij!
Het vlees komt van dieren die worden gehuisvest in stallen waar het dag- en nachtritme is gewaarborgd.

Gezonde sterke varkens

De varkens krijgen geen groeihormonen toegediend. Door een goed klimaat en een strenge hygiëne in de stal zijn de varkens gezond.
Gezond voer is van groot belang voor gezonde, sterke varkens en draagt bij aan de smaak van het vlees. Het voer is speciaal afgestemd op de Heyde Hoeve varkens en is afkomstig van diverse bedrijven. Het is lekker en gezond voor de varkens én goed voor het milieu.

Groene stroom

In de stallen wordt de mest opgevangen en middels een biogasinstallatie omgezet in groene stroom. Daarmee worden onder andere de stallen verwarmd zodat de varkens altijd in een behaaglijke omgeving vertoeven. Daarnaast geeft het ook nog voor duizenden huishoudens groene stroom.

Ultieme Kringloopdier

De biggen blijven 28 dagen bij de moeder waar ze groeien op moedermelk. Om de overgang van moedermelk naar vaste voeding te vergemakkelijken krijgen de biggen pap en brokjes bijgevoerd. Het Heyde Hoeve varken is het ultieme kringloopdier en de varkenshouderij loopt met hun productiewijze qua innovatie, kwaliteit, diergezondheid en dierwelzijn voorop in de wereld.

De schijf van Croy

Het Heyde Hoeve varken heeft een diervriendelijk leven gehad. Zo heeft het varken een beter leven en is het vlees extra vol van smaak. Daarom vind je het terug op de Schijf van Croy en dus op onze menukaart.
Dat noemen wij: Beleef de Smaak van Croy!

Kijk voor meer informatie op de website van het Heyde Hoeve varken.

Terug