Wandelroute

Een wandeling door de geschiedenis
Deze wandelroute -van ongeveer 60 minuten- leidt je door een afwisselend, eeuwenoud landschap. Centraal daarin ligt het kasteel Croy.

Bekijk de wandelroute op Google Maps of download de route als PDF-document.

Wat aan de wandeling voorafging
Hoogstwaarschijnlijk is Kasteel Croy aan het begin van de 15e eeuw gebouwd. In 1472 koopt Jacob van Croy het kasteel van Rutger van Erp. Hij is de naamgever van Kasteel Croy.

aarle-feestenIn het begin bestond het kasteel slechts uit een ronde toren en een noord-zuid gerichte woonvleugel. In de jaren daaropvolgend wordt het kasteel verder uitgebouwd met o.a. drie torens en het poortgebouw.
Freule Johanna Constance, de laatste bewoonster van het kasteel, laat bij testament vastleggen, dat Kasteel Croy en haar Landgoed na haar dood in het bezit dienen te worden gesteld van de armenzorg. En zo geschiedde; van 1873 tot 1972 was Kasteel Croy een ‘bejaardenhuis’.

Tot het Kasteel Croy behoort ook het gelijknamige landgoed, met een aantal pachtboerderijen en zo’n 250 ha grond. Het landgoed wordt doorsneden door de Goorloop, die aan de noordkant van de Strabrechtse Heide ontspringt en ten noorden van Beek en Donk in de Aa uitmondt.

Kortom een prachtig stukje geschiedenis om door heen te wandelen!

Wat heeft De Croyse Hoeve - Aarle-Rixtel u te bieden?

Waar kunt u De Croyse Hoeve - Aarle-Rixtel vinden?

Croylaan 9 5735 PB Aarle-Rixtel 0492 - 38 13 48 [email protected]
Plan uw route